torsdag, oktober 06, 2005

Inovation, kreativitet och mångfald

I dag har jag gjort nått riktigt kul. Jag har deltagit i näringslivskontorets mångfaldshjul. Min uppgift var att samla in åsikter bland deltagarna och sedan återge dessa i slutet av ett seminarium. Det var verkligen spännande att i dialog med företag och offentliga myndigheter hitta dels gemensamma nämnare och dra gemensamma slutsatser kring hur och varför mångfald är viktigt. Generellt tror jag att vi problematiserar för mycket i bland. Självklart måste vi problematisera också men vi måste också hitta gemensamma nämnare och det som är positivt.

Offentlig sektor har helt klart en problemlösande roll, men det är först när vi börjar titta på möjligheterna som vi verkligen börjar göra skillnad. Om vi ska lyfta t ex ett bostadsområde så måste först de som bo där tro och inse att det finns möjligheter och framtid just där. Varje gång som t ex Husby beskrivs som brottslig och otryggt i media så ger det effekt på ett områdes förutsättningar att resa sig.

Vi måste börja se människor utanför den traditionella problembeskrivningen. Vi har en enorm arbetskraftsreserv som måste tas tillvara. Ur ett näringslivsperspektiv handlar det naturligtvis om människor som skulle kunna ge starka konkurrensfördelar och framtida kundgrupper.

1 Comments:

At 25 augusti, 2006 13:08, Anonymous Anonym said...

"inovation"
Innovativ stavning!

Anonym

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se eXTReMe Tracker