måndag, oktober 23, 2006

Mats Odell han är inte snäll...

...eller så har han ingen koll på bostadspolitik och hur des mekanismer fungerar.

Appropå regeringens avisering om att alla statliga bidrag till bostadsbyggandet ska avskaffas så menar Odell att det kommer det att byggas mer!?! Nu vet jag inte vilken ekonom han rådgjort med, men i en marknadsekomoni är det pengarna som styr. Blir det billigare att bygga så byggs alltså mer och blir det dyrare så byggs alltså mindre.

Han poänterar också att om det skulle det då bli dyrare för den enskilde, finns alltid alternativ.

I en intervju i Sveriges Radio menar Odell att var och en ska ta ställning till om man har råd att bo, var någonstans man ska bo och till vilken standard.

Välkommen till verkligeheten herr minister. I stockholm finns inte acceptabla alternativ.
I stockholm stads bostadsförmedling står just nu 171 380 personer i kö.
Hittills i år har 7 292 lägenheter och just nu finns det 107 lägenheter annonserade som man kan anmäla intresse för. Konkurrensen är stenhård och de med kortast kötid är alltid de med högsta hyran.

Det säger sig självt att för dom som inte har stålar så finns inte alternativen, eftersom alternativen är att köpa en lägenhet ch för att köpa krävs pengar.

Den borgerliga regeringen kommer alltså aktivt bidra till att de nybyggda hyresrätterna blir dyrare och i stockholm stad kommer den borgerliga majoriteten sälja ut de existerande billiga hyresrätterna och omvandla dessa till bostadsrätter och än mer försämra förutsättningarna för de som inte har gott om stålar.

Alternativen till den som har råd att köpa sig en bostad i stockholm blir att välja på att antingen bygga sig ett skjul i stan eller säga upp sig från jobbet, och flytta in i en pappkartong utanför stan (vilket sannolik blir konsekvensen med sänkta ersättningsnivåer).

Stokholm behöver fler billiga hyresrätter, inte färre!

3 Comments:

At 23 oktober, 2006 19:51, Blogger Dag said...

Instämmer.
Först säljer man ut hyresrätterna.
Sen sänker man skatten för bostadsrättsföreningarna.
Slutligen gör man det ekonomiskt omöjligt att byga nya hyresrätter.
Simsalabim! Bostadsegreagationen permanentas.

 
At 24 oktober, 2006 09:49, Blogger Teres said...

Å så sänker man ersättningsnivåerna, så småningom lönenivåerna och där har vi en stad som är reserverad endast för dom som har.

 
At 20 juni, 2007 10:34, Anonymous Anonym said...

Ni sossar anser att man slumpar bort
hyresrätter alldeles för billigt långt under marknadspriser på stockholmarnas bekostnad.
En stilla undran. Vad är skillnaden mot att som med er politik slumpa bort skattepengar månadsvis genom att inte tillämpa marknadsmässiga månadshyror? Ge bort pengar månadsvis eller allt i en klump, vad är egentligen skillnaden?

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se eXTReMe Tracker