tisdag, oktober 17, 2006

En ödmjuk Persson kommenterar regeringen Reinfeldt

Vad ska man annars säga om Perssons kommentarar till tv4. Han har naturligtvis rätt i att respekten för lag och ordning är demokratins grundstenar och att denna respekt tycks helt avvsaknad bland de av Reinfeldt utsedda moderata ministrarna.

Persson kallar med rätta Reinfeldt för inkompetent. Vad han däremot inte säger är att han dessutom är extremt omogen uppgiften att styra landet sverige. Vad ska man annars dra för slutsattser av uttalanden där statsministerna rättfärdigar sina självutnämnda ministrar med att det minsann finns dom ämbetsmän som felat.

I tv4 kritiserar han också radiotjänst som polisanmält Tobias Billström för att undhållit sig att betala avgifterna under hela sin tid som riksdagsman. Vem är en statsminister som sätter sig över rättväsendet och de lagar som riksdagen själv har stiftat?

Det känns ju som lite sent men jag kan berätta för herr statsministern att som ytterst ansvarig för staten sverige kan man aldrig, aldrig skylla i från sig och defintivt inte rättfärdiga sig själv genom att säga att en av staten (alltså per definition någon han också är ansvarig för) utsedd chef minsann också har underlåtit sig att betala arbetsgivaravgifter till barnvakten. Men hålla... Nu handlade det ju inte bara om barnvakter, det var ju städtjänster och lite allt möjligt

Det luktar riktigt unket i det moderata partiet på högsta nivå. Det mest märkliga är att karlarna verkar sitta trygga och kvinnorna får offras.

Bloggtoppen.se eXTReMe Tracker